Nattamat när den är som bäst. Eller bakismat. Eller ja, det här är ju gott alla dagar i veckan, oavsett tid på dygnet. Kan inte bli annat med ost i kanterna och ost i fyllningen. I salladen också. Kan aldrig bli för mycket. Nej, faktiskt inte. Strödde över lite oregano sen också, och då fick jag sköna pizzavibbar men med lite annorlunda botten. Nom nom!
Ost- och skinkslices, 2 portioner
Deg 100 g smör
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
200 g riven ost (gärna lagrad)
1 ägg
Fyllning
1 gul lök el. purjolök
100 g rökt skinka
salt, peppar
100 g riven ost
ca 100 g philadelphiaost (gärna med smak)
Sätt ugnen på 225°C. Tärna smöret och blanda med mjöl och salt till en smulig massa. Tillsätt den rivna osten och ägget. Arbeta samman degen och ställ in i kylen en stund. Förbered fyllningen under tiden. Hacka löken och strimla skinkan. Fräs löken i lite matfett så att den mjuknar utan att få färg. Lägg i skinkan mot slutet. Krydda med salt och peppar.
Kavla ut degen till en rund cirkel. Lägg över på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred philadelphiaost längs degkanten och vik in den. Fördela lök, skinkstrimlor och riven ost i mitten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Skär upp i slices och servera med sallad.