Malins kycklingpaj med ädelost
Datum: 2011-10-23 Tid: 09:55:00
Pajrecept gillar vi, eller hur? Att jag gör det vet ni nog vid det här laget, och jag testar mer än gärna nya smakkombinationer. Det här receptet har jag fått av min klasskompis Malin. När jag skulle göra pajen hade jag alla ingredienser hemma förutom ädelost, men när jag sprang in för att handla på vägen hem efter skolan lyckades jag tydligen glömma kvar ädelosten i butiken. Däremot betalade jag för den... Som tur var hade jag lite ädelost kvar sen tidigare i kylen som jag fick klara mig med, men ostsmaken blev inte lika framträdande som jag gissar att den skulle blivit annars. Väldigt god och krämig blev pajen hur som helst, och är dessutom väldigt enkel att göra!
Malins kycklingpaj med ädelost, 4 portioner
1 pajdeg, t.ex. den här {länk}
Fyllning
1 grillad kyckling
1 gul lök
1-2 paprikor
250 g champinjoner
salt, peppar
Röra
125 g ädelost
2 dl crème fraiche
2-3 vitlöksklyftor
Gör pajdegen och förgrädda den. Bena ur kycklingen, ta bort skinnet och dela köttet i småbitar. Lägg åt sidan. Hacka lök och paprika, skiva svampen. Stek i lite matfett tills det mjuknat och svampen vattnat ur sig. Krydda med salt och peppar. Blanda sedan med kycklingen och lägg över i det förgräddade pajskalet. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med crème fraichen. Pressa ner vitlöken och bred sedan röran över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen på 225°C i ca 10-15 minuter tills pajen fått lite färg.
Servera med sallad.
Trackback