Skånsk fläskfilé
Datum: 2012-08-23 Tid: 15:28:02
Ännu ett recept med fläskfilé och senapssås. I ursprungsreceptet ska filén egentligen paneras, men det hoppade jag över. Slängde i lite lök och champinjoner i stället, mer min stil. Hemma i Göteborg äter jag väldigt sällan kött (ja, förutom köttfärs och kyckling då), men nu i sommar när jag bott hos mina föräldrar är fläskfilé eller liknande köttdelar ett stående inslag så gott som varje helg. Eftersom det regnat nästan varenda helg har det blivit betydligt mindre grillmat i år jämfört med tidigare år, men i stället mer av såna här goda grytor. Inte fy skam det heller! Såsen... ♥
Skånsk fläskfilé, 4 portioner
500 g fläskfilé
salt, peppar
1 gul lök
5 färska champinjoner
3 dl vispgrädde
3 msk chilisås
2 msk skånsk senap
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn på medelvärme. Skiva löken och champinjonerna och låt steka med. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform. Vispa ur pannan med grädde. Tillsätt chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar. Häll över såsen i ugnsformen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Servera med potatis och sallad.
Kommentarer
» Tess
mm yummie :)
Trackback