Ett nytt recept i min favoritkategori. En kall variant för omväxlings skull. Så krämig och god! Hittade inspiration här {
länk} och gjorde vissa ändringar. Paj är ju väldigt smidigt i och med att det bara är att slänga i det man har hemma, och den här pajen går dessutom extra fort att göra. Om man gjort pajskalet innan är det klart på ett kick, och bäst av allt – man slipper den evighetslånga väntan på att pajen ska svalna så att man äntligen kan hugga in utan att bränna tungan av sig!
Kall crabfishpaj, 3-4 portioner
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
½ krm salt
3 msk kallt vatten
Fyllning
2 pkt surimistick à 100 g
15 cm purjolök
2½ dl crème fraîche
1½ dl majonnäs
½ msk chilisås
några droppar limejuice
hackad dill
salt, peppar
citronpeppar
Börja med pajdegen. Nyp ihop smör med mjöl och salt. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Tryck ut i en pajform. Nagga botten och ställ in i kylen i 30 minuter (eller i frysen i 15 minuter). Värm ugnen till 200°C och grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Låt svalna.
Skiva surimisticks och purjolök grovt. Blanda med crème fraîche, majonnäs och chilisås. Droppa i lite limejuice och rör ner dillen. Krydda och smaka av. Fördela röran i pajskalet när det svalnat helt.
Servera med en god sallad.