Känslan när man är sjuk men ändå masar sig iväg till skolan kl. 8 för att där få reda på att föreläsningen är inställd... Dagen kunde ha börjat bättre om vi säger så. Som tur är blev den desto bättre. Jag var nämligen bjuden till pressvisningen av
Clarion Hotel Post {
länk}, det gamla posthuset här i Göteborg – beläget precis vid ingången till Centralstationen (Drottningtorget) – som byggts om till ett maffigt hotell. Tanken med hotellet är att det självklart ska locka folk som är på besök i Göteborg, men man riktar sig framför allt till göteborgaren som anses va den främsta målgruppen.
Det som lockade mig allra mest var att Marcus Samuelsson skulle va där, stjärnkocken som var med i
Top Chef Master 2010 och driver restaurangen
Red Rooster Harlem i New York. Sen blev jag extra glad när jag fick höra att råvarorna som används på hotellet är närproducerade – både vad gäller textilier och mat.
Var först lite tveksam till om jag skulle orka gå eller inte; med en hals som trilskas och feber som vägrar ge med sig kände jag egentligen mest för att bara ligga hemma i soffan resten av dagen och vänta på att må bättre. Men så knaprade jag lite Ibumetin och mötte upp Malin som fick följa med som min plus one på visningen.
Är så glad att jag beslutade mig för att gå! Vilken fantastisk upplevelse! Här kommer ett bildregn:
När vi kom dit blev vi bjudna på välkomstdrink med passionsfrukt. Bland det godaste jag druckit!
Söta Malin. Efter välkomstdrinken fick vi en guidad tur. Här ser ni en liten del av Skönhetsfabriken, som består av
relaxavdelning, hårsalong med stylister, träningslokaler och behandlingsrum.
Ett rum för oss "vanliga dödliga".
Lyxsviten på översta våningen. Magisk inredning! Där skulle jag kunna tänka mig att bo, om vi säger så...
Efter rundvandringen var det dags för lunch. Till höger ser ni tre olika sorters bröd. Minns inte helt säkert vad alla var,
men tror att det översta var ett dinkelknäckebröd och de två andra ljust respektive mörkt surdegsbröd.
Innan maten fick vi en liten fördrink med fläder, citron och champagne. Hallelujah! Sen kom förrätten.
Oxfilémaki, laxnigiri, nötinnanlår-tyrolerskinka, vildsvinssalami, fläskkarré, lufttorkat nötytterlår, syrade pickles & soja.
Eftersom jag är sjuk är tyvärr inte mina smaklökar vad de borde vara, men gott var det i alla fall. Bordsgrannarna intygar.
Till huvudrätt fick vi Short Ribs (nöt) med black eyed peas, pärllök och BBQ-sås. Köttet var så mört!
Fick även testa en särskild ölsort som bara kommer att säljas på hotellet. God tyckte jag, som inte är nåt fan av öl i vanliga fall.
"De stora namnen" (hotellets ägare Petter A. Stordalen, Marcus Samuelsson m.fl.) höll tal, och sen kom Marcus bort till vårt bord och hälsade.
Passade på att be om att få ta en bild på honom, och då tyckte han att vi skulle va med båda två. Så trevlig!
Synd att det var så dåligt ljus, och sen blir bilderna lite sisådär när man ber nån annan ta kort. ;)
Efter maten blev det lite kaffemingel med kakor: minisemlor, macaroons med choklad-/kolafyllning och björnbärsgrottor.
Helt perfekta macaroons: krispig yta, lagom sega i mitten. Jag och Malin tog flera gånger...
Inredningen och konsten var verkligen påkostad. Det var en så fin mix mellan det gamla och det nya.
Mycket av det gamla posthuset fanns kvar och var K-märkt: det fanns en gammal och en ny del.
Till vänster ser ni expeditionen – med kristallprismor – och till höger är loungen.
Avslutar med en bild på Marcus och Jimmy Lappalainen, executive chef.
I morgon kommer den officiella invigningen att äga rum. Det kommer va en utomhuskonsert med uppträdanden av Timbuktu, Tove Styrke, Fibes, Oh Fibes!, Danny och Ulrik Munther. Invigningen inleds kl. 18.30 på Drottningtorget med en ljusshow som enligt säkra källor ska va nåt alldeles extra. En utav killarna jag träffade idag som jobbade på en tekniktidning var nämligen där av en enda anledning: den mytomspunna ljusanläggningen. Befinner ni er i Göteborg och inte har nåt annat planerat tycker jag verkligen ni ska ta er en sväng förbi och kolla läget. Jag tänker i alla fall göra det, om bara febern och halsen tillåter...