När jag kom hem från Göteborg stod maten på bordet. Trots att jag bara hade varit borta över helgen fick jag ändå känslan av att mina föräldrar saknat mig lite. Särskilt med tanke på att de nästa natt satte sig i bilen och åkte till Göteborg - för att ta flyget till Turkiet där de fortfarande befinner sig. Vissa har det bra... Förstår i och för sig att man flyr från den svenska sommaren. Är less på att läsa om folk som klagar på vädret, men det har faktiskt varit under all kritik. I och med att jag jobbar större delen av tiden gör det mig inte så mycket, men lider med alla som har semester. Augusti kanske blir bättre? Om inte får man sysselsätta sig med andra saker, som att t.ex. testa nya recept och laga goda middagar. Här har ni ett att lägga till samlingen!
Fläskfilé i senapssås med sockerärtor och rädisor, 4 portioner
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
salt, peppar
2 dl grädde
1 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk fransk senap
1 msk majsstärkelse
1 ask färska sockerärter à 150 g
1 påse salladslök
1 knippe rädisor
1 msk olivolja
persilja
salt, svartpeppar
Putsa köttet och skär det i skivor. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i en stekpanna. Tillsätt lökhacket och fortsätt att bryna någon minut. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse. Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt koka i 3-5 minuter.
Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek. Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt persiljan mot slutet.
Servera med potatis.