På sommaren blir det oftast grillat eller lax till middag hemma hos oss. Här kommer ännu en laxrätt som är sådär barnsligt enkel men försvinnande god. Fin bjudmat dessutom, och funkar lika bra med kräftstjärtar om man hellre vill ha det. Smakar sommar.
Räktoppad lax med dillmajonnäs, 4-5 portioner
1 laxsida, ca 800 g
Dillmajonnäs
5 msk majonnäs
2 dl finhackad dill
1 tsk stött rosépeppar
200 g skalade räkor, grovt hackade
Topping
100 g skalade räkor
dill
Gräslökssås
2 dl gräddfil
hackad gräslök
salt, peppar
Sätt ugnen på 225°C. Lägg laxen på en bakplåtsklädd plåt. Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen och bred ut på laxen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills laxen är färdig. Toppa med räkor och dill. Blanda ihop ingredienserna till gräslökssåsen.
Servera laxen med såsen och färskpotatis.