Gräddstuvad broccoli
Datum: 2012-06-04 Tid: 09:30:41
Fått dille på broccoli. Vill ha det till allt mest hela tiden. Det och avokado. Och någon form av ost. Gärna halloumi eller fetaost, eller som i det här fallet: parmesan. Gräddstuvad broccoli alltså. Krämigt, med en hint av parmesan – och klart på en kvart. LCHF-vänligt dessutom, om man kör på det.
Gräddstuvad broccoli, 4 portioner
2 broccolibuketter
2-3 dl grädde
ev. maizena el. mjöl
½ dl hackad dill
salt, vitpeppar
ev. riven smakrik ost (ex. parmesan, Västerbotten)
Dela broccolin i mindre buketter. Lägg över i en kastrull med vatten och koka upp under lock. Häll sedan av kokvattnet. Tillsätt grädden och koka i ca 5 minuter tills broccolin mjuknat och grädden kokat ihop. Rör ev. ner lite maizena eller mjöl för tjockare konsistens. Ha i dillen och krydda med salt och peppar. Rör ner riven ost och smaka av.
2 broccolibuketter
2-3 dl grädde
ev. maizena el. mjöl
½ dl hackad dill
salt, vitpeppar
ev. riven smakrik ost (ex. parmesan, Västerbotten)
Dela broccolin i mindre buketter. Lägg över i en kastrull med vatten och koka upp under lock. Häll sedan av kokvattnet. Tillsätt grädden och koka i ca 5 minuter tills broccolin mjuknat och grädden kokat ihop. Rör ev. ner lite maizena eller mjöl för tjockare konsistens. Ha i dillen och krydda med salt och peppar. Rör ner riven ost och smaka av.
Trackback