Gjorde en så god laxrätt häromdan. Såsen blev verkligen hur god som helst! Sådär så man skulle kunna sitta och sleva i sig den... Gick dessutom väldigt snabbt att svänga ihop. Här kommer receptet:
Lax i hummersås, 4 portioner
4 laxfiléer
citronpeppar
3 msk hummerfond
2½ dl grädde
1½ dl crème fraîche
1 msk dijonsenap
½ burk röd stenbitsrom à 80 g
2 msk dill
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med citronpeppar. Koka upp hummerfond, grädde, crème fraîche och senap i en kastrull. Rör ner rom och dill. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över laxen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills laxen är färdig.
Servera med färskpotatis eller broccoli och en god sallad.