Häromdan hittade jag en bit kassler i kylen som hade sett sina bästa dagar. Den fick utgöra grunden i en god gratäng. I stället för ananas som annars brukar få kampera ihop med kassler hade jag i mango chutney. Blev verkligen supergott! Och dessutom vansinnigt lätt att svänga ihop.
Inspirationen hittade jag på matklubben.se.
Kasslergratäng med mango chutney, 4 portioner
400 g kassler
2½ dl vispgrädde
1 dl mango chutney
1 dl chilisås
1 äggula
salt, peppar
riven ost
Garnering
persilja
Sätt ugnen på 225°C. Skiva kasslern och lägg i en ugnsform. Vispa grädden. Rör ner mango chutney, chilisås och äggula. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kasslern och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. Garnera med persilja.
Servera med broccoli och/eller potatis.