Den senaste tiden har varit rätt hektisk. Dels har vi läst flera kurser parallellt (hemtenta i den en och laborationer och redovisning i en annan) och så har jag haft fullt upp med att hitta en passande hyresgäst i sommar när jag ska vara i Arvika. Nu ska jag bara göra en perceptionsstudie och redovisa den, sen är den här terminen slut.
Det har hänt väldigt mycket de senaste veckorna. I lördags var jag t.ex. på Sjömagasinet och åt en fyrrättersmiddag. Den lyxen! Kommer såklart ett eget blogginlägg om det så småningom. I fredags kom även en killkompis från Arvika hit och bodde hos mig fredag till lördag, eftersom han skulle springa Göteborgsvarvet. Fullt upp i helgen med andra ord.
Men det var inte det jag tänkte skriva om nu. På bilderna (som tyvärr är lite suddiga) ser ni en del av maten jag och mina fina tjejer åt förra måndagen när vi hade bokat bord på den libanesiska restaurangen Chateau Beirut. Vi tog deras avsmakningsmeny och fick in tolv olika mezerätter: sex kalla och sex varma. Det var en salig blandning med olika röror som hummus, baba ghanoush (aubergineröra), paprikacrème med ajvar relish och valnötter, vitlöksröra, torkad oxfilé, tabbouleh (persiljesallad med tomat, lök, burgul och citron), falafel, ostfyllda filodegsrullar (godast!), spenatpiroger, nötfärspiroger, friterade nötfärsfyllda bulgurvetebollar och grillade marinerade kycklingvingar. Och så libabröd till det, som har en mer central roll i det libanesiska köket och snarare används som bestick än som nåt man äter vid sidan av resten av maten. Sen blev det även efterrätt i form av baklava och en kopp kaffe till det. Så gott!
Jag hade aldrig varit på en libanesisk restaurang förut så det var väldigt spännande att få testa så många nya smaker. Vissa föll mig mer i smaken än andra. Tabbouleh var en riktig hit, liksom de ostfyllda filodegsrullarna. Skulle ha kunnat äta hur många som helst! För att inte tala om baklavan... En riktigt mysig kväll var det, och ett himla fint sätt att kicka igång veckan på. Att dricka vin en solig måndagskväll kändes inte heller helt fel. Trevlig personal och mysig lokal var det också. Kan absolut tänka mig att gå dit igen!