Som jag nämnde tidigare blev jag alltså bjuden på lunch i fredags. Det var Fazer Culinary Team som stod för maten. De ska nämligen till Tyskland i början av oktober och tävla i Olympiade der Köche med sin 5-rättersmeny och ville väl ta tillfället i akt att testlaga lite. Vilken tur för mig och ett gäng matbloggare som fick agera testpanel. Maten bestod framför allt av svenska smaker och var riktigt, riktigt fin. Såhär såg det ut:
Eftersom jag och Malin, som jag hade med mig, hade missbedömt avståndet till restaurangen blev vi lite sena.
Framför oss väntade en gigantiskt lång kö... Som vi sen fick gå före. Men i stället för att plocka själva från buffén
fixade kockarna ihop en varsin bricka till oss. Vi måste ha sett hungriga ut...
När vi satt oss tillrätta fick vi en liten presentation av maten och tävlingen, och möjlighet att ställa frågor.
Maten ja... Jordärtskockssoppa med räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill.
Känner mig alltid lika skeptisk till soppa men blir allt som oftast positivt överraskad.
Så även denna gång. Drömgod!
Rödbets- och matkornboll fylld med getost, bakad pumpa och hjortronkvarg, garnerad med mynta och ärtskott.
Det här var utan tvekan lunchens höjdpunkt! När man delade bollen rann det ut härlig, krämig getost.
Dog och kom till mathimlen. Lite så kändes det. Mmmmmm...
Gräddfil- och senapsmarinerad strömming med potatispuré, sallad på gurka, fänkäl och äpple,
raspad pepparrot, rårörda lingor och brynt smör. Är ingen strömmingsälskare men gott var det.
Späck- och örtbakad renstek med kantarellfylld rulle på vita rotfrukter – palsternacka, persiljerot,
selleri och potatis rullad i nötgremolata – Västerbottenfras, messmörssås och picklad rödlök.
Gott kött! Ja, ni ser ju själva på färgen. Så ska det se ut! Och rullen... Kantareller ♥
Chokladmousse med mörk choklad, varvad med havtorn och marinerade päron, valnötscrunch & lakritscrisp.
Trots att jag inte är ett stort fan av mörk choklad gillade jag verkligen den här moussen. Den var inte sådär
tung som mousse ibland kan bli, utan härligt fluffig. Valnötscrunch och lakritscrisp - ja tack!