Kasslergratäng med mango chutney
Datum: 2012-09-21 Tid: 09:32:00
Gjorde en så god kasslerrätt häromdan som jag måste dela med mig av. Perfekt när man behöver rensa kylskåpet lite. Som vanligt varken särskilt svårt eller tidskrävande. Perfekt vardagsmat alltså och är dessutom minst lika gott att värma dagen efter.
Receptet hittade jag hos Matplatsen, och gjorde några få ändringar.
Kasslergratäng med mango chutney, ca 4-6 portioner
ca 500 g kassler
2-3 tomater
1 burk skivad ananas
1/2 purjolök
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
1 msk köttfond
2 msk mango chutney
1/2 msk kinesisk soja
2-3 tomater
1 burk skivad ananas
1/2 purjolök
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
1 msk köttfond
2 msk mango chutney
1/2 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
ev. lite mjöl/redning
salt, peppar
ev. lite mjöl/redning
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Skär kasslern i skivor. Strimla purjolök och lök och lägg i botten på en ugnsform. Skiva tomaterna. Låt ananasen rinna av och skär sen i bitar. Varva kassler, tomat och ananas och lägg ovanpå lökblandningen. Koka upp crème fraîche, grädde, chutney, fond och soja i en kastrull. Pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. lite mjöl för tjockare konsistens. Häll över såsen i formen och strö över riven ost. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20-30 min tills gratängen fått fin färg och osten smält.
Servera med ris eller kokta grönsaker och sallad.
Kommentarer
Trackback