Lax med kräftstjärtsröra
Datum: 2013-04-21 Tid: 12:21:00
Sist jag var hemma i Arvika målade jag och Johan om hans kök. För att göra det enkelt för oss bestämde vi oss för att gå ut och äta. Jag gillar ju det här med spontanitet. Problemet är bara att det inte alltid funkar att va det. Som vid det här tillfället – restaurangen var nämligen fullbokad – så vi fick tänka om och lagade till en fin middag hemma, mitt i röran. Har pratat länge om att jag ska bjuda Johan på lax med kräftstjärtsröra när han kommer och hälsar på mig nästa gång. Nu blev det hemma hos honom i stället. Mmm...
Förberedelser.
I väntan på att maten ska bli färdig kan man med fördel njuta av ett glas vin/öl.
Lax med kräftstjärtsröra, 2 portioner
2 laxfiléer
2 krm citronpeppar
½ burk kräftstjärtar
1 dl lätt crème fraîche el. kesella
1 msk majonnäs
3 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
salt, peppar
Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Hacka dem grovt och blanda med crème fraîche, majonnäs, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Fördela kräftröran över laxen och baka i ugnen i ca 20 minuter.
2 laxfiléer
2 krm citronpeppar
½ burk kräftstjärtar
1 dl lätt crème fraîche el. kesella
1 msk majonnäs
3 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
salt, peppar
Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Hacka dem grovt och blanda med crème fraîche, majonnäs, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Fördela kräftröran över laxen och baka i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med en god sallad.
Kommentarer
Trackback