Så var det dags för paj igen. Hade en ledsen bit brieost och lite hängig salami i kylen för ett tag sen som behövde komma till användning, och vad passade då bättre än att göra en krämig paj? Ett tips är att satsa på en fin salami om man inte vill ha en väldigt mild paj. Brieosten i sig smakar ju inte alltför mycket utan tillför mest bara den härliga krämigheten.
Salami- och brieostpaj, 3-4 portioner
1 pajdeg, t.ex.
den här {
länk}
Fyllning
ca 100 g salami
ca 300 g brieost
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
salt, peppar
tomater (gärna cocktailtomater)
Sätt ugnen på 200°C. Gör pajdegen och förgrädda den. Hacka salamin och skär hälften av brieosten i tärningar. Lägg över i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll över i pajskalet. Skär resten av brieosten i skivor och lägg ovanpå. Avsluta med skivad tomat (med snittytan uppåt). Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Servera med en god sallad.