Kalasmakeriets julbord på Prästgårn i Gräsmark
Datum: 2013-01-15 Tid: 11:05:00
Jag vet att alla är trötta på julen nu. Sådär så att man inte riktigt vill tänka på julmat än på sisådär ett år, utan blickar framåt och längtar efter vår och värme. Jag är medveten om det. Men nu är det faktiskt så att jag visst missat att skriva om när jag var på julbord med familjen på Prästgårn i Gräsmark. Det var nästan exakt en månad sen, söndagen den 16:e december. Eftersom det var en sån trevlig dag och ett mysigt ställe jag verkligen kan rekommendera kan jag inte låta bli att skriva om det. Om inte annat så för att själv ha nåt att se tillbaka på. Mysigt ställe, jättegod mat och trevlig personal. Kan tänka mig att det är väldigt fint på sommaren också, ligger precis vid vattnet. Såhär såg det ut:
När vi kom in fick vi glögg och pepparkaka med nån färskostskräm och sylt, innan vi visades till vårt bord.
Önskar att jag hade frågat vad krämen innehöll (eller åtminstone skrivit upp vad jag trodde), den var så god!
Pappa & storebror.
Buffén med allt möjligt gott.
Min favorithörna: laxbordet.
Efterrättsbordet. Ris à la Malta och pannacotta tillkom efter att bilden togs.
Första tallriken med diverse småplock: julskinka, laxrulle med pepparrot, silltårta, gubbröra, ägghalva med
majonnäs och skaldjur, rödlökscheesecake (kanske var det sill i också?) och lite olika sillsorter.
LAX! Varmrökt med hjortronsås, gravad & kallrökt, i olika marinader... Nån typ utav paj och sallad.
Tog även lite från varmbordet också: Janssons frestelse, prinskorv, grönkålsstuvning...
Och lite efterrätt på det. Vaniljpannacotta med pepparkakskross, julgodis, kex & ost.
Kommentarer
» Erica
Det där såg riktigt smarrigt ut. Särskilt laxbordet!!! :-D
Trackback