Nyårsfirandet, ja. Det blev en riktigt mysig tillställning. Var inställd på att inte göra nånting alls. Kände varken för att planera, styra upp eller laga mat. Lät det hela bero. Det enda jag visste var att jag och Karin skulle fira tillsammans, dricka bubbel och ha klänning. Plus att våra respektive gärna ville vara med. Det slutade med att de två pratade ihop sig om att vi trots allt borde försöka styra upp lite mat. Jag bidrog på minsta möjliga sätt: blandade välkomstdrinken och smakade av rödvinssåsen. Kändes ganska fint att stå vid sidan av och låta nån annan laga mat för en gångs skull. Tog några halvtaskiga bilder från kvällen. Sen hade jag och Johan en mysig avskedsmiddag igår där vi åt nästan samma mat som på nyårsafton. Bilderna från den kvällen blev betydligt bättre. Här kommer några bilder från nyårsafton och middagen igår:
Inledde med mojitos, både på nyårsafton och på middagen igår. Alltid lika gott!
Förrätt och efterrätt på nyårsafton: tunnbrödsrullar med kallrökt lax, lök, räkor och dill, och klassikern crème brûlée.
Övervakade Johan när han gjorde rödvinssås på nyårsafton. Sen var jag lite delaktig och tog över vispandet.
Igår gjorde jag & Johan små laxknyten fyllda med färskost, dill, rödlök & pepparrot. Till det drack vi roséchampagne.
Drömgod oxfilé med rödvinssås, grillad pepparhalloumi, baconlindad sparris och sallad med jordgubbar och
fetaost. På nyårsafton fanns det även små potatisbakelser med getost, och melon i stället för jordgubbar.
Blåbär- och halloncheesecake med chokladgömma.