Baconlindad kyckling med jordgubbssallad & currysås
Datum: 2013-06-09 Tid: 20:15:00
En bidragande orsak till att maten på Sardinien var en sån besvikelse är nog att jag och Johan lagar så god mat själva. Efter att ha ätit lax i alla möjliga varianter fick det bli kyckling till middag igår. Johan fixade kycklingen och jag stod för salladen och såsen. Gott!
Baconlindad kyckling med jordgubbssallad & currysås, 4 portioner
4 kycklingfiléer
salt, peppar
1 pkt bacon
Jordgubbssallad
sallad (bladspenat, ruccola)
250 g färska jordgubbar
¼ rödlök
½ röd chili
½ pkt fetaost à 150 g
Currysås
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl majonnäs
½ dl mango chutney
2 tsk curry
salt, peppar
Börja med såsen. Rör ihop yoghurt, majonnäs, mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°C. Häll lite olja i en grillpanna. Krydda filéerna med salt och peppar. Stek dem i grillpannan tills de fått färg, ca 2 min på vardera sida (beroende på tjocklek). Täck en ugnsfast form med aluminiumfolie och fyll upp till hälften med vatten. Placera längst ner i ugnen. Lägg filéerna på gallret i mitten av ugnen, ovanför formen med vatten, och låt stå i ca 15 min. Låt svalna något. Linda in filéerna i bacon och stek dem i pannan tills baconet är färdigt.
Gör jordgubbssalladen. Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Finhacka rödlöken och chilin. Lägg salladen i en skål. Blanda ner jordgubbar, lök och chili. Smula över fetaost.
Servera kycklingen med jordgubbssalladen, såsen och avokado vid sidan av. Ringla gärna lite crema di balsamico över salladen.
Kommentarer
Trackback