Det verkar fysiskt omöjligt för mig att tröttna på lax. Tycker det är lika gott varje gång, oavsett hur det tillagas. Tidigare i veckan testade jag och Johan en ny variant med lite sting, och en jättegod röra till som även lär passa precis lika bra till sommarens kommande grillkvällar. Så gott!
Chililax med mozzarellaröra, 4 portioner
4 laxfiléer
1 msk sambal oelek
1 tsk citronsaft
lite olivolja
salt, peppar
Mozzarellaröra
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl majonnäs
lite citronsaft
½ rödlök
½ förpackning mozzarella à 125 g
salt, peppar
paprikapulver
Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop sambal oelek, citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnsfast form och pensla på blandningen. Strö över chiliflingor. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 tills laxen är färdig.
Gör under tiden mozzarellaröran. Blanda matlagningsyoghurt, majonnäs och citronsaft. Hacka rödlöken och skär mozzarellan i bitar. Rör ner i yoghurtblandningen. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Låt stå i kylen en stund innan servering.
Servera med en god sallad.