Middag på BArBORD
Datum: 2013-05-11 Tid: 16:05:00
Igår kom jag tillbaka till Göteborg, efter att spenderat nästan en hel vecka i Arvika. Lyckades tima vädret perfekt och kunde varva plugg med solande och löpturer i skogen. Gjorde en massa annat trevligt också: umgicks med mina föräldrar, hade picknick {länk}, lagade himmelskt god mat (som jag måste komma ihåg att blogga om innan jag glömmer bort dem), promenerat upp till toppen av Gallberget och njutit av fantastisk utsikt... Och så hade jag och Johan lite "date night" i onsdags. Drack lite god champagne hemma först – tröttnar aldrig! – och knatade sen iväg till hamnen och BArBORD i duggregnet, där vi njöt av jättegod mat:
Jag åt halstrad pilgrimsmussla med parmasegel och basilika/korianderpesto till förrätt. Så gott!
Johan åt i stället fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran, vitt vin och hummerfond,
vilken också var riktigt god. Lagom mycket saffransmak.
Till huvudrätt åt jag ljummen skaldjurssallad med pilgrimsmusslor, havskräftor, färska räkor och
blåmusslor som serverades med havsskum, sparris och dill. Har inte varit särskilt förtjust i musslor
tidigare men nu är jag nog faktiskt beredd att ändra mig. Havsskum säger jag bara, mmm...
Johan åt pepparstekt oxfilétournedo med rödvinssås och råstekt provencalsk potatis.
Köttet var sådär härligt rosa inuti, precis som det ska vara när man ber om medium rare.
Till efterrätt blev det crème brûlée smaksatt med vanilj och citrongräs som serverades med en
ananas- och chilisalsa. Inte alls tokig, men Johan hade ätit crème brûlée där några veckor
tidigare och hade den i färskt minne ("Godaste jag nånsin ätit!"). Det visade sig att det var
en specialmeny den gången: desserten var smaksatt med mer vanilj och serverades med
andra tillbehör. Johan blev lite besviken i och med att han fick nåt annat än förväntat.
Jag drack torrt vitt vin till maten och Johan, som inte är nån vindrickare, drack öl.
God mat, fina uppläggningar, mysig miljö och trevlig personal gör att jag definitivt kommer gå dit igen!
Kommentarer
» Sofia
Åh herregud vilken middag, mums vad gott det ser ut!! :)
Trackback