Sötpotatis och chèvre alltså. Fina grejer. Mamma, som jag fått receptet av, har i stället använt fetaost vilket också blir himla gott. Utmärkt tillbehör till en saftig köttbit (eller kycklingfilé i det här fallet) och en fräsch sallad, allra helst med lite crema di balsamico ringlad över. LCHF-vänligt är det också. Testa!
Rotsaksgratäng med chèvre, 4 portioner
200 g morötter
200 g sötpotatis
2 dl grädde (helst vispgrädde)
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
150 g chèvre el. fetaost
Sätt ugnen på 200°C. Skala morötter och sötpotatis. Slanta morötterna och skär sötpotatisen i skivor. Koka morötterna i ca 5 min. Låt rinna av och lägg över i en ugnsfast form tillsammans med sötpotatisen. Häll grädden i en skål. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Häll över rotsakerna och smula över chèvre. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20-30 min tills rotsakerna mjuknat och gratängen fått fin färg.