Laxpudding
Datum: 2013-10-16 Tid: 20:25:00
När man är lite lagom hungrig, men ändå vill ha nåt mer än bara mellanmål... Då passar den här laxpuddingen fint. Bra sätt att rensa kylskåpet också, bara att slänga i det man hittar. Det här hade jag och Johan i vår:
Laxpudding, 2 portioner
2 laxfiléer
salt, peppar
5 cm purjolök
5 körsbärstomater
3 ägg
1 dl grädde el. mjölk
200 g keso
hackad gräslök
Sätt ugnen på 225°C. Skär laxen i små tärningar. Lägg över i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Skiva purjolöken och tomaterna och blanda med laxen. Låt keson rinna av. Rör sedan ihop ägg, grädde och keso och gräslök. Krydda ev. med mer salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter tills det stelnat och fått fin färg. Slå ev. över till grilläge mot slutet.
Servera gärna med vitlökssås (turkisk yoghurt/crème fraîche + pressad vitlök).
Kommentarer
Trackback