Spenatsoppa
Datum: 2013-10-25 Tid: 16:08:00
Igår axlade jag rollen som omtänksam flickvän och överraskade Johan med spenatsoppa. Efter en lång, tung arbetsdag (hej övertid!) och ett gympass direkt efteråt kände jag att jag ville försöka pigga upp honom lite när han kom hem. Tror jag lyckades rätt bra. ♥ I soppan gömde sig även lite baconlindad stekt lax som blev över från onsdagens middag.
Spenatsoppa, 2 portioner
ca 150 g fryst spenat
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl grädde
1 dl crème fraîche
salt, peppar
Vitlökssås
2 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
örtsalt, peppar
Förslag på tillbehör
kokt ägg
kokt ägg
räkor
stekta laxbitar
Tina spenaten lite lätt. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i en kastrull utan att den får färg. Ha i spenaten och pressa i vitlöken. Fräs i ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen, tillsätt vattnet och koka upp. Tillsätt grädde och crème fraîche och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Rör ihop yoghurt och majonnäs. Pressa ner vitlöksklyftan och smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen.
Mixa soppan slät med staxmixer (om så önskas) och servera med vitlökssås och förslagsvis kokt ägg/räkor/lax.
Kommentarer
Trackback