Här kommer ett tips på en enkel vardagsomelett, som man kan variera utifrån vad som finns i kylen. Snygg blir den också, om man vill. ;)
Omelett med bacon och brieost, 3-4 portioner
6 ägg
1 dl vatten
1 dl crème fraîche (vatten & crème fraîche kan ersättas med 2 dl grädde)
salt, svartpeppar
1 pkt bacon
1 rödlök
ca 150 g brieost
körsbärstomater
svartpeppar
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop ägg, vatten och crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Klipp baconet i bitar, stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka rödlöken och fräs den mjuk. Smörj en pajform eller ugnsform. Lägg i bacon och rödlök. Häll över äggblandningen. Skär brieosten och tomaterna i skivor och lägg på. Krydda med nymalen svartpeppar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills omeletten fått fin färg och stannat. Servera med sallad, en klick yoghurt och ringla över lite crema di balsamico.