Så var julgodistillverkningen igång. Gjorde de här sockersöta chokladbräcken och bjöd kollegorna på till eftermiddagsfikat, verkade uppskattas. Har lite svårt att ta in att det är julafton redan nästa vecka. Vart tog december vägen? Allt är precis som vanligt: tjoff säger det så är det helt plötsligt januari. Tycker vi kan stanna klockan lite nu. Gör min sista dag på jobbet för i år, sen är jag ledig ända fram till sjunde januari. Ljuvligt!
Chokladbräck med cashewnötter och Jelly Beans
200 g mörk choklad
200 g vit choklad
1 dl salta cashewnötter, hackade
1 dl Jelly Beans, hackade
Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred ut den tunt, ca 2-3 mm, på en plåt eller bricka klädd med bakplåtspapper. Ställ in chokladen i frysen en stund för att stelna.
Smält den vita chokladen och bred ut den över den mörka chokladen. Strö över cashewnötter och Jelly Beans över den vita chokladen innan den stelnar. Låt stelna i kylskåpet. Bryt sedan i bitar.