För några helger sen bjöd jag hem finaste Karin på födelsedagsfika. Hon hade fyllt år tidigare i veckan och förtjänade att bli firad ordentligt. Vet att hon är väldigt förtjust i Daim så därför hade jag bakat en kladdkaka med just Daim. Hade även köpt hennes favoritbakelse White Lady och lite annat gott, och så blev det gokaffe från Moccamastern som fick tummen upp av Karin. Kvalitetstid med min bff när det är som bäst! ♥
Daimkladdkaka
150 g smör
3 ägg
3½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Topping
1 Marabou Daim
1 dubbeldaim
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut i en smord och bröad springform och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt svalna.
Smält Marabou-chokladen och bred ut över kakan. Hacka dubbeldaimen och strö ovanpå. Servera med vispad grädde.