Förra helgen testade vi auberginepizza här hemma. Hade varit perfekt till Melodifestivalen, om vi nu hade varit såna som följer det. Vi toppade våra minipizzor med en god köttfärsröra, men man kan ju ha precis vad som helst på. Gjorde faktiskt en annan variant häromdan med en röra på bl.a. kyckling, vitkål och curry. Försökte göra Johan glad som jobbar mest hela tiden och hade maten färdig när han kom hem. Han sa att jag/vi måste göra det igen nästa vecka. Bra betyg alltså!
Auberginepizza, 2-3 portioner
1 stor aubergine
500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk oxfond
1 msk soja
en skvätt grädde
salt, peppar
paprikapulver
cayennepeppar
örtkryddor
mozzarella
fetaost
körsbärstomater
Sätt ugnen på 200°C. Skär auberginen i tunna skivor. Lägg ut på en plåt med hushållspapper. Strö över salt och låt stå i ca 20 minuter för att dra ut så mycket vätska som möjligt. Gör under tiden köttfärsröran. Stek köttfärs tillsammans med hackad lök. Pressa ner vitlöken. Ha i fond, soja och grädde. Smaka av med kryddorna.
Skölj av auberginen och torka med papper. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på köttfärs och toppa med skivad mozzare och/eller fetaost och skivade tomater. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och fått färg.
Servera med vitlökssås.