Citronrutor med hallon
Datum: 2014-05-09 Tid: 19:51:00
Här kommer receptet på citronkakorna jag bakade till påsk. Syrliga och friska - och försvinnande goda! Receptet kommer från Allas.
Citronrutor med hallon, ca 20-30 st
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1¼ dl strösocker
175 g smält smör
1 rumsvarmt ägg
Fyllning
350 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
finrivet skal & saft av 1½ citron
1¼ dl strösocker
3 ägg
Garnering
ca 30 hallon
Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 20x30 cm stor, med bakplåtspapper. Blanda mjöl med bakpulver och lägg i en matberedare. Häll i socker, det smälta smöret och sist ägget. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen (se till att göra "kanter") och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och sänk värmen till 150°C.
Vispa snabbt ihop färskost, grädde, citronskal, saft och socker. Häll blandningen över kakbottnen och grädda i ca 25-30 minuter. Kakan ska inte vara helt fast. Låt kakan svalna något och ställ i kylen för att stelna i ca 1-2 h. Skär i rutor och garnera med hallon.
Kommentarer
Trackback