De här goda kakorna bakade jag i söndags och bjöd på till efterrätt. Tyckte att min käre far förtjänade hemmagjorda, sötsyrliga kakor till kaffet. Gillar verkligen kombon citron och hallon, riktigt gott!
Hallon- och citronrutor
Botten
3½ dl smulor av digestivekex
90 g smält smör
½ dl strösocker
skal av 1 ekologisk citron
Fyllning
2 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 citron, saft + 1 tsk skal
2 dl färska hallon
Sätt ugnen på 200ºC. Rör ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en bakplåtsklädd forma, 20x20 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Gör fyllningen under tiden. Blanda äggulor med kondenserad mjölk. Rör ner citronsaft och skal. Häll detta över botten och tryck ner hallonen. Ställ in i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
Låt svalna. Ställ in formen i kylskåpet i ca 1 h för att stelna, skär sedan upp i rutor.