Den här goda gratängen gjorde jag i slutet av sommaren, som en försmak på hösten. Hade helt glömt att lägga upp receptet, som jag höftade ihop, men ungefär såhär gjorde jag:
Kycklinggratäng med kantareller, 3-4 portioner
2-3 kycklingfiléer
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kantareller (eller färska)
förvälld broccoli
1-2 dl grädde
1 msk soja
salt, peppar
curry
hackad persilja
körsbärstomater
mozzarella
fetaost
Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Fräs i en stekpanna i några minuter. Rör ner kantarellerna och broccolin och låt fräsa med tills kantarellerna vattnat ur sig lite. Ha i grädde och soja och låt koka ihop. Smaka av med kryddor.
Häll över i en ugnsfast form. Toppa med skivade tomater och mozzarella och strö över fetaost. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och gratängen fått fin färg.