Omelettrutor med svampröra
Datum: 2014-10-06 Tid: 07:15:00
I fredags kände jag mig lite pysslig. Hade inte bestämt vad vi skulle ha för fredagstugg utan gick på känsla när jag handlade efter jobbet. Det resulterade i de här goda omelettrutorna med höstig svampröra. Ännu godare dagen efter när smakerna fått mogna lite! Jag använde svamp på burk, ännu godare och smakrikare blir det såklart med färsk.
Omelettrutor med svampröra
6 ägg
½ dl grädde
salt, peppar
örter, t.ex. persilja
Svampröra
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kantareller
1 burk champinjoner
1 msk soja
½ dl grädde
salt, vitpeppar
Vitlökssås
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk majonnäs
1 tsk limejuice
Maldon Flingsalt Garlic & Rosemary, peppar
rökt skinka eller nötkött/viltkött i skivor
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop ägg och grädde, krydda med salt, peppar och örter. Häll över i en smord rektangulär ugnsform (eller liten långpanna) och grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter, beroende på hur tjock omeletten är, tills den stannat och fått fin färg.
Gör svampröran under tiden. Finhacka schalottenlök och vitlök, fräs i en klick smör. Häll av vattnet från svampen om du använder burksvamp och låt fräsa med några minuter tills det vattnat ur sig. Häll på soja och grädde, låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
Gör svampröran under tiden. Finhacka schalottenlök och vitlök, fräs i en klick smör. Häll av vattnet från svampen om du använder burksvamp och låt fräsa med några minuter tills det vattnat ur sig. Häll på soja och grädde, låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
Rör ihop ingredienserna till vitlökssåsen och ställ in i kylen en stund. Ta ut omeletten och låt svalna lite. Skär i rutor, lägg på en bit rökt skinka/nötkött/viltkött och toppa med svampröra och en klick vitlökssås. Avsluta med att strö över hackad persilja.
Kommentarer
Trackback