Vitvinssås
Datum: 2014-10-14 Tid: 09:08:00
Vår date night flyttades till lördag i stället. Vi var så slitna i fredags och kände fortfarande av våra förkylningar så det blev tacos i stället. Johan fick till en drömgod kryddning på köttfärsen. Min man han kan!
Men i lördags bjöd vi alltså till lite mer. Det blev hummersoppa till förrätt och torskrygg med sparris och grymt god vitvinssås till huvudrätt. Mysigt att duka i matsalsrummet, sätta på lugn musik, tända ljus och bara ägna sig åt varandra. :)
Vitvinssås, ca 2-3 portioner
1 schalottenlök
1 msk finhackad persilja
1 msk smör
½ fiskbuljongtärning
2½ dl vatten
1½ dl vitt vin
1½ dl matlagningsgrädde
salt, vitpeppar
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs tillsammans med persilja i smöret i en kastrull på låg värme utan att det tar färg. Tillsätt buljongtärning, vatten och vin. Koka upp och reducera till hälften. Tillsätt grädde och koka ihop till ca 2,5 dl. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Kommentarer
Trackback