Kryddiga biffar i exotisk sås
Datum: 2015-11-19 Tid: 09:51:00
För ett tag sen, när jag och Johan diskuterade vad vi skulle äta till middag, konstaterade vi att vi var sugna på nåt kryddigt och lite annorlunda. Kikade runt lite på nätet och hittade det här receptet. Blev så gott att jag tipsade min mamma om det och lagade det tillsammans med henne någon vecka senare. Testa vettja!
Vi har provat att göra biffarna både på kycklingfärs och köttfärs och tycker att de blir allra godast med kyckling.
Kryddiga biffar i exotisk sås, 4 portioner
600 g kycklingfärs eller köttfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl grädde
2 msk pofiber (jag tog fiberhusk och ökade till 3 msk)
½ tsk salt
1 msk sweet chilisås
1 msk kinesisk soja
½ msk kalvfond
Såsen
2½ dl kokosgrädde
2½ dl grädde
saften från 1 lime
1 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
salt
Vispa ihop allt utom färsen och löken i en bunke. Riv löken, blanda sedan ner den och färsen och rör ihop ordentligt. Forma biffar och stek i smör i en stor stekpanna så att de får fin yta (de ska inte bli genomstekta). Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, i ca 10 minuter.
Servera med valfria tillbehör.
Kommentarer
Trackback