Det här åt vi till middag igår. Perfekt en regnruskig lördagkväll. Såsen blev sådär god att man helst bara vill skeda i sig den... Receptet hittade jag i senaste Allt om LCHF.
Fläskfilé i rosépepparsås, 4 portioner
600 g fläskfilé
1 rödlök
3 msk smör
2 dl grädde
3 msk färskost
1-2 tsk soja
1-2 tsk krossad rosépeppar
salt, peppar
1 tsk citronjuice
hackad persilja
Putsa köttet och skär det i bitar. Skiva rödlöken. Stek i smör tills löken mjuknat och köttet fått lite färg. Tillsätt grädden och låt koka upp. Rör ner färskosten och låt puttra tills det tjocknat lite. Smaka av med soja, rosépeppar, salt, peppar, citron och hackad persilja.
Servera med en god sallad eller ugnsbakade grönsaker.