Indisk afton
Datum: 2016-12-07 Tid: 07:45:00
I lördags var det vår tur att bjuda på middag och den här gången blev det indiskt tema. Vi hade gjort ett antal rätter som en buffé och en efterrätt. Såhär såg det ut:
Kvällens meny och påbörjad dukning. Vi hade även gjort en blomkålsrätt med körvel och ris med gurkmeja.
Fördrink. Prosecco, flädersaft och körsbärslikör.
I Indien dricker man inte alkohol i någon större utsträckning och det här med att matcha dryck till maten var
inte så lätt. Frågade på Systembolaget och de rekommenderade egentligen inte något vin alls, möjligen öl.
Efter en snabb googling hittade jag ändå lite förslag på vita viner från olika vindistrikt. Valet föll på ett
ekologiskt Riesling som faktiskt inte var så tokigt till maten. Gott att dricka annars också,
vilket jag kände var det viktigaste. ;)
Efterrätten: shrikand (en yoghurtbaserad efterrätt) med smak av saffran och kardemumma,
toppad med mandlar och honung. Fräsch och gott och kändes väldigt passande såhär i december.
Kommentarer
Trackback