Förra helgen stillade vi pizzasuget och testade en ny botten. Helt okej, men man kände ändå en viss smak av blomkål. Hade gjort en kebabsås också och när man hade den på blev det inte alls dumt. Och sås på pizzan måste man ha, det är ju känt sen länge! ;)
LCHF-pizza (blomkålsbotten), en liten pizza (ca 2 portioner)
1 medelstort blomkålshuvud
1-2 ägg
1 dl riven ost
2 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
Sätt ugnen på 225°C. Mixa blomkålen till fint mjöl i matberedare eller riv på rivjärn. Blanda blomkål, ägg, riven ost och kryddor till en smet. Platta ut på en plåt klädd med bakplåtspapper med hjälp av händerna eller en stekspade. Förgrädda i ca 10 minuter tills den blivit gyllengul. Bred ut tomatsås och toppa med valfria ingredienser. Grädda i ytterligare 7-8 minuter.
Toppa gärna med ruccola och ringla över kebabsås.