Igår överraskade jag Johan med tvårätters. Till förrätt blev det dill- och gräslökspannacotta med räkor och löjrom. Gott! Var lite försiktig med löjrommen så att den inte tar över för mycket. Pannacottan var nästan godast att äta bara för sig.
Dill- och gräslökspannacotta, 4-6 portioner
2 gelatinblad
25 g smör
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
salt, vitpeppar
1½ dl finhackad dill och gräslök
några droppar citronsaft
Garnering
löjrom
räkor
dill
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i några minuter tills det mjuknat. Smält smöret och häll i grädden. Koka upp och ta sedan från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen så att det smälter. Tillsätt crème fraiche och vispa smeten slät. Tillsätt kryddor och örter och fördela i portionsformar eller små glas. Låt stelna i kyl minst 2 timmar.
Garnera med löjrom, räkor och dill.