Moussaka med keso
Datum: 2016-02-03 Tid: 17:09:00
Här kommer ett recept på grym matlådemat. Tycker att köttfärsrätter gör sig allra bäst i matlådan och moussaka är en av favoriterna. Minns knappt när jag åt det sist faktiskt... Gjorde en rejäl laddning i söndags (hade ca 1 kg köttfärs), med keso i stället för ostsås. Så gott!
Moussaka med keso, ca 4 portioner
500 g köttfärs
1 stor aubergine
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 msk soja
1 msk chilisås
1 msk oxfond
½ dl grädde
salt, peppar
paprikapulver
örtkryddor (t.ex. oregano och basilika)
lite kanel
1 liten burk keso à 250 g
2 msk grädde
riven ost
Sätt ugnen på 225ºC. Skär auberginen i ca 0,5-centimeter stora skivor. Lägg på hushållspapper så vätskan sugs upp. Stek dem sedan i olja på båda sidor i en stekpanna tills de mjuknat. Lägg åt sidan på en tallrik. Hacka löken och grovriv moroten. Fräs därefter löken i olja i stekpannan. Ha i köttfärsen och stek den. Pressa i vitlöken och blanda ner morötterna. Ha i krossade tomater, soja, chilisås, oxfond och grädde. Låt koka upp. Smaka av med kryddorna. Låt stå och puttra ett tag.
Smörj en ugnsform med lite olja. Rör ihop keson och grädden. Varva aubergineskivor, köttfärs och kesoröra. Avsluta med att strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter tills osten fått fin färg.
Kommentarer
Trackback