Fredag och tacogratäng till middag igår. Tröttnar aldrig!
Tacogratäng med purjolök, ca 4 portioner
500 g köttfärs
1 påse tacokryddor
1 burk krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
Topping
200 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche
salt, peppar
1 purjolök
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Bryn köttfärsen, rör ner kryddorna. Tillsätt de krossade tomaterna och pressa i vitlöken. Låt puttra ihop i några minuter. Häll sedan över i en ugnsfast form. Rör ihop philadelphiaost och crème fraiche, krydda med salt och peppar. Fördela sedan ovanpå köttfärsen. Skölj och skiva purjolöken och strö över. Avsluta med att strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills osten fått fin färg.
Servera med sallad och tacosås.