Igår var jag gräsänka eftersom Johan fotade bröllop hela dagen. Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Vi har nästan identisk smak när det kommer till mat och gårdagens middag blev precis lika god som alltid när vi kamperar ihop i köket. Vi "smakade av" såsen säkert 10 gånger - utan att ändra något - för att den var så god. Testa själva!
Fläskfilé i grönpepparsås, ca 4 portioner
500 g fläskfilé
1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 msk smör
salt, peppar
Sås
1½ msk torkad grönpeppar
75 g smör
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1½ msk soja
2 msk kalvfond
2 msk dijonsenap
½ tsk salt
Garnering
4 soltorkade tomater i olja
Skär köttet i skivor. Skvia löken och champinjonerna. Bryn köttet, löken och svampen i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra, ställ åt sidan. Stöt grönpepparn i en mortel. Blanda alla ingredienser till såsen i en traktörpanna eller en kastrull. Koka upp och lägg i köttet, löken och svampen. Låt sjuda i ca 5 minuter.
Klipp över soltorkade tomater och servera med förslagsvis broccoligratäng eller en sallad.