Lax med citron- eller limesås
Datum: 2016-07-01 Tid: 21:09:00
När jag bjöd Karin på födelsedagsmiddag för några helger sen lagade jag lax med citronsås. I kväll, när jag fixade mat till mig och Johan, använde jag i stället lime vilket också blev riktigt gott. Fräscht och lätt, perfekt om man vill ha efterrätt sen. ;)
Lax med citron- eller limesås, ca 4 portioner
4 laxfiléer
salt, citronpeppar
Sås
1 citron eller 2 limefrukter
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk fiskfond
½ msk hummerfond
salt, peppar
Börja med såsen. Riv skalet från citronen eller limefrukterna. Koka upp crème fraiche, vatten och fond, låt koka några minuter. Rör ner det rivna skalet och smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxfiléerna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Krydda med salt och citronpeppar. Skiva citron eller lime och lägg ovanpå. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills laxen är färdig.
Servera med såsen och en god sallad och/eller smörstekt spenat.
Kommentarer
Trackback