Beer can burgers
Datum: 2016-06-18 Tid: 18:43:00
Förra fredagen var det grillkväll hos Christian och Elisabeth och då testade vi beer can burger för första gången. Godaste på länge - men väldigt mättande!
Beer can burgers, 6 burgare
1 kg nötfärs
½ dl barbecuesås
salt, peppar
12 skivor bacon
Fyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g färska champinjoner
2-3 msk tapenade soltorkade tomater (alternativt hackade soltorkade tomater i olja)
salt, peppar
2 dl riven ost
Blanda färsen med barbecuesås, salt och peppar. Forma till sex bollar och tryck sedan ner en ölburk (eller valfritt glas/flaska) och forma färsen runt om. Burken ska inte tryckas igenom utan det ska vara färs även under burken. Lyft sedan bort burken för att få ett hål i burgaren. Vira två baconskivor runt kanterna på varje burgare så att de håller ihop.
Gör fyllningen. Hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek i lite matfett i några minuter. Rör ner tapenade och smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite, blanda sedan ner 1 dl av den rivna osten. Fördela fyllningen i burgarna, toppa med resten av osten.
Grilla på indirekt värme (endast på undersidan, vänd dem inte) i ca 50-60 minuter.
Servera med valfria tillbehör, förslagsvis sallad och nån god sås, och hamburgerbröd för den som vill ha det.
Kommentarer
Trackback