Chèvregratinerad kyckling med sweet chilisås
Datum: 2016-03-27 Tid: 13:41:00
Innan vi inledde påskmatsätandet lagade jag det här till middag. Hade noll inspiration och kikade runt bland mina egna recept. Hittade till slut den här kycklingrätten. Lite annorlunda med kombinationen getost och sweet chili kan tyckas men blir riktigt gott ihop.
Chèvregratinerad kyckling, 4 portioner
1 gul lök
250 g champinjoner
smör till stekning
4 kycklingfiléer
½ tsk provencalska örtkryddor
salt, peppar
Sås
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1½ dl vispgrädde
salt, peppar
Gratinering
150 g chèvre i rulle
4 msk sweet chilisås
Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Fräs lätt i smör tills löken mjuknat och champinjonerna vattnat ur sig lite. Lägg över i en ugnssäker form. Skiva kycklingfiléerna tunt (eller skär i mindre bitar) och krydda med örtkryddor, salt och peppar. Bryn dem hastigt på båda sidor i smör. Lägg filéerna ovanpå löken och svampen i formen. Koka ur stekpannan med vin och vatten och koka ihop till hälften. Tillsätt fond och grädde och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Skiva getosten och lägg ovanpå kycklingen. Skeda över chilisåsen. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter tills osten smält och fått lite färg.
1 gul lök
250 g champinjoner
smör till stekning
4 kycklingfiléer
½ tsk provencalska örtkryddor
salt, peppar
Sås
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1½ dl vispgrädde
salt, peppar
Gratinering
150 g chèvre i rulle
4 msk sweet chilisås
Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Fräs lätt i smör tills löken mjuknat och champinjonerna vattnat ur sig lite. Lägg över i en ugnssäker form. Skiva kycklingfiléerna tunt (eller skär i mindre bitar) och krydda med örtkryddor, salt och peppar. Bryn dem hastigt på båda sidor i smör. Lägg filéerna ovanpå löken och svampen i formen. Koka ur stekpannan med vin och vatten och koka ihop till hälften. Tillsätt fond och grädde och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Skiva getosten och lägg ovanpå kycklingen. Skeda över chilisåsen. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Servera med förslagsvis sallad och ugnsrostade morötter.
Kommentarer
Trackback