Fajitasgratäng
Datum: 2016-03-02 Tid: 17:06:00
Tröttnar aldrig på texmex! Förra helgen gjorde vi fajitasgratäng, utgick ifrån ett recept av Åse (56kilo.se). Smidig fredagsmat som sköter sig själv i ugnen och som dessutom gör sig riktigt bra i matlåda. Man kan även ha i paprika (som det är i originalreceptet) eller varför inte champinjoner.
Fajitasgratäng, 4-6 portioner
1 kg kycklingfilé
2 msk kinesisk soja
2 msk olja
1 påse fajitaskryddor
1 gul lök
3 dl grädde
3 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Putsa kyckling och skär i mindre bitar. Skiva löken. Lägg kycklingen och löken i en ugnsfast form. Ringla över soja och olja, blanda runt. Strö över ¾ av fajitaskryddorna. Häll över grädden och strö över riven ost. Avsluta med att strö över det sista av kryddorna. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter tills kycklingen är klar och osten fått fin färg.
Servera med sallad och crème fraiche.
Kommentarer
Trackback