Krämig kycklingpaj (LCHF)
Datum: 2016-03-19 Tid: 16:55:00
Förra helgen testade jag att göra paj á la LCHF. Blev inte alls dumt faktiskt, Johan gillade det också. Själva fyllningen är från ett recept jag tidigare lagt upp här på bloggen, men man kan ju fylla pajen med precis vad som helst.
Krämig kycklingpaj med paprika, 4-6 portioner
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 gram tärnat smör
1 ägg
ev. lite vatten
½ dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 gram tärnat smör
1 ägg
ev. lite vatten
Fyllning
½ grillad kyckling el. 2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
1 röd paprika
200 g champinjoner
smör
salt, svartpeppar
1 burk crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna. Dela smöret i mindre bitar och rör ihop med de torra ingredienserna eller kör i matberedare tills allt blandats. Tillsätt ägg (och vatten om det behövs) och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 8-10 minuter till skalet fått lite färg. Höj sedan värmen till 200°C.
½ grillad kyckling el. 2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
1 röd paprika
200 g champinjoner
smör
salt, svartpeppar
1 burk crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna. Dela smöret i mindre bitar och rör ihop med de torra ingredienserna eller kör i matberedare tills allt blandats. Tillsätt ägg (och vatten om det behövs) och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 8-10 minuter till skalet fått lite färg. Höj sedan värmen till 200°C.
Rensa kycklingen och dela i mindre bitar. (Använder du kycklingfilé: stek i smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar.) Strimla purjolöken, tärna paprikan och skiva champinjonerna. Fräs i lite smör i en stekpanna. Blanda ner kycklingen. Salta och peppra. Låt svalna något. Blanda sedan kycklingfräset med crème fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i det förgräddade pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Servera med en god sallad och gärna en klick gräddfil eller crème fraiche.
Kommentarer
» Anonym
Kycklingpaj
2016-09-27 @ 11:32:56
Trackback