Röd currysoppa med räkor
Datum: 2016-03-12 Tid: 10:03:00
Middagen igår slängde vi ihop på en kvart. Perfekt fredagsmat när man vill ha nåt gott men inte känner för att lägga ner alltför mycket tid på tillagningen. Snabbt, gott och barnsligt enkelt! Om man gillar paprika kan man ta det istället för zucchini, eller använda både och.
Röd currysoppa med räkor, ca 4 portioner
125 g salladslök (1 påse)
1 zucchini
2-3 tsk röd currypasta
2 burkar kokosmjölk (1 vanlig, 1 lätt)
200 g sparris
400 g skalade räkor
salt, peppar
Skiva salladslöken och skär zucchinin i mindre bitar. Fräs i en stor kastrull i lite smör och tillsätt currypastan. Låt grönsakerna bli lite mjuka. Rör ner kokosmjölken och koka upp. Skär sparrisen i bitar och koka den mjuk i en annan kastrull. Häll av vattnet och lägg över sparrisen i kokosmjölken. Ta av från värmen och rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan som den är eller tillsammans med bladspenat eller (blomkåls)ris.
Kommentarer
Trackback