Kräftsoppa med kräftost
Datum: 2016-05-19 Tid: 18:10:00
Middagstips inför helgen! Den här goda kräftsoppan gjorde vi i lördags. Superenkel, snabb och jättegod. Till och med ännu godare dagen efter när den fått stå och gotta till sig lite. Vi tyckte det blev bäst att mixa även kräftstjärtarna, tyckte inte att de tillförde så mycket konsistensmässigt utan blev bättre utan bitar, men det är ju en smaksak.
Kräftsoppa med kräftost, 4-6 portioner
2 morötter
1 gul lök
1 liter vatten
2-3 msk skaldjursfond (alt. hummerfond eller 2 fiskbuljongtärningar)
400 g Kavli kräftost
2 dl créme fraiche
100-200 g färskost (för tjockare konsistens)
1 burk kräftstjärtar
1-3 krm cayennepeppar
salt, peppar
dill
1 burk kräftstjärtar á 170 g
crème fraiche
Grovriv moroten och hacka löken. Fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten och fond, låt koka en stund på medelvärme. Rör ner kräftost och créme fraiche och låt småputtra en stund. Red med färskost till önskad konsistens. Mixa soppan slät. Ställ tillbaka på plattan och låt puttra en stund. Krydda med cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Ta av från plattan och rör ner dill.
Häll upp i skålar. Toppa med en klick créme fraiche och kräftstjärtar.
Kommentarer
Trackback