I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också.
Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner
500 g kycklingfilé
200 g champinjoner
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk lätt crème fraiche tomat & basilika
1 dl grädde
1 msk hackad basilika
salt, peppar
8 cocktailtomater
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva champinjonerna och hacka löken. Fräs i smör i en stekpanna. Pressa ner vitlöken. Tillsätt crème fraiche och grädde, låt koka upp. Rör ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar. Häll över i en ugnsform. Skiva tomaterna och lägg ovanpå röran. Strö över riven ost och gratinera i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Servera med sallad.