LCHF-pizza
Datum: 2016-05-09 Tid: 10:51:00
Efter att ha provat lite olika pizzabottnar är det här den som enligt mig varit godast. Blir tunn och krispig, sådär att man kan hålla i sin pizza slize utan att den segar ihop. Johan gav också tummen upp, trots att det är lagrad ost i. Det smakade inte ost alls faktiskt. Är ju ändå fyllningen som smakar. Vi hade tomatsås, lufttorkad skinka och rödlök på våra, som sen toppades med tomater, ruccola och parmesan (på min halva). Till det hade vi vitlökssås. Så gott!
LCHF-pizza, 1 plåt
400 g keso
3 ägg
2½ msk fiberhusk
2 dl riven lagrad ost (jag tog parmesan och Västerbottenost)
Sätt ugnen på 225°C. Mixa allt utom den rivna osten med stavmixer. Rör ner osten och smeta ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills bottnen blivit gyllenbrun. Ta sedan ut den och lägg på valfria ingredienser. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare ca 10-15 minuter.
Servera gärna med vitlöks- eller kebabsås.
Kommentarer
Trackback