Tomatsoppa med basilikakräm
Datum: 2016-05-22 Tid: 20:33:00
I torsdags hade vi bjudit hit mina föräldrar på middag. En torsdag kändes det passande med soppa. Gjorde en enkel tomatsoppa som jag lyxade till med en god basilikakräm. Rena tallrikar efteråt och alla tog mer. :)
Tomatsoppa med basilikakräm, ca 4 portioner
1 gul lök
4 färska tomater
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning
5 dl vatten
1 dl grädde
1 krm paprikapulver
1 krm chili flakes
1 msk hackad basilika
salt, peppar
Basilikakräm
2½ dl crème fraiche
½ kruka färsk basilika
salt, peppar
Hacka löken, fräs i lite matfett i en stor kastrull. Skär de färska tomaterna i mindre bitar. Häll över i kastrullen tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och vatten. Låt koka i ca 10 minuter. Mixa allt med stavmixer. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Smaka av med paprikapulver, chili flakes, basilika, salt och peppar.
Gör basilikakrämen. Finhacka basilikan och blanda med crème fraichen. Smaka av med lite salt och peppar. Servera soppan med en klick basilikakräm.
Kommentarer
Trackback